Başkan Acar’dan Davet

Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Orhan Acar düzenlediği basın açıklamasında okulun kuruluşunun 48.yıl anısına tüm mezunları 15 Ekim Pazar günü saat 11.00’da Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nde düzenlenecek olan ‘Mezunlar Buluşması’na davet etti.

Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Mezunlar Buluşması’ bu yıl 15 Ekim Pazar günü saat 11.00’da Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Okulun kuruluşunun 48.yıl anısına organize edilen büyük buluşma öncesi Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Orhan Acar düzenlediği basın toplantısında okulun tüm mezunları programa davet etti. Acar’ın bir restoranda düzenlediği basın toplantısında Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar ile derneğin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Acar, programın içeriğini hakkında bilgiler verdi: “Programın amacı okulumuzdan mezun olan kişilerin bir araya gelerek kaynaşması eski günleri yad etmesi ve ‘Düzce’miz için Düzceliler için bu okuldan mezun olan insanlar için nasıl faydalı olabiliriz’ gibi konuların tartışılması, bunların istişare edilmesidir. Program sonunda bir yemek programımız olacak. Okulumuza tüm misafirlerimizi, sevenlerimizi tüm dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

‘Meslek Lisesi memleket meselesi’ Açıklamalarını sanayi dünyasının nitelikli eleman sıkıntısı yaşadığını ifaden Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar, “Kaynakçı, boyacı, mobilyacı. Ciddi bir sorun var. Hatta size şöyle bir bilgi vereyim, Düzce’ de 11 bin işsiz var. Bu 11 bin işsizin 2 bini üniversite mezunu. Meslek Lisesi işsizi yok. Bu derece kıymetli bir okul. Sanayi için çok çok kıymetli okullar. Bu okullara çok önem verilmeli. Genç nüfusu çok iyi yetiştirmemiz lazım. 2006 yılında bir söz vardı. ‘Meslek Lisesi memleket meselesi’ hakikatten de öyle. Bunun altının doldurulması lazım’’ diye konuştu.

48 yaşındadır bu gününe kadar 20 bin mezun vermiştir Ayhan Şamandar , Meslek Lisesi mezunu olduğunu söyleyerek geçmişte olduğu gibi Meslek Liselerini birinci plana çıkarmak istediklerini vurguladı. Şamandar, “1982 yılında Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldum. Bu okul bizim için çok çok önemli o yüzden bu dernekte görev aldık. İnşallah bu Pazar okulumuz tüm mezunlarını, okulumuz 1960 yılında kurulmuştur, 48 yaşındadır bu gününe kadar 20 bin mezun vermiştir. Arkadaşlarıma sesleniyorum Pazar günü saat 11.00’ de herkesi bekliyorum.  Bu okullar Düzce’nin ilk okullarından. Yani İmam Hatip, Meslek Lisesi aynı yıllarda kurulmuş çok eski okullar. Yani Düzce’de o yıllarda 4 tane okul var. Biri Düzce Lisesi biri İmam Hatip birisi Kız Meslek ve Endüstri Meslek. Bizlerde bu okullara sınavla girdik. O okullar çok kıymetli okullardı. Çok iyi yerlere gelen arkadaşlarımız var. Bende şuan Düzce Üniversitesi’nde görev yapıyorum. Ama şuanda durum biraz meslek liseleri ikinci planda toplantıda konuşacağız tabi bunları. Bunun kesinlikle ilk yıllardaki gibi birinci plana alınmasını istiyoruz’’ dedi.